Csajos Világ

Dream to reality - Transformation

 

Édes-mézes kicsit kényes

Süti receptek "házias" csajsziknak ;)

   

 

1. 

Bögre széle süti

 
  • elkészítés:15 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:20-25 perc
Bögre széle süti
 
 

Hozzávalók

  • 10 dkg Rama 
    28 dkg liszt
    28 dkg porcukor
    3 db tojás
    3 dkg dió
    1 csomag sütőpor
    1/2 citrom reszelt héja
    2 dl tej 


Elkészítés

 

1.A hozzávalókat egy mély tálba tesszük. Először a tojást ütjük bele, majd a tej kivételével mindent belerakunk. A legvégén a tejjel meglocsoljuk a száraz hozzávalókat. Kézi mixerrel összekeverjük. Először a legalacsonyabb fokozaton, majd a leggyorsabbal egyneművé keverjük a masszát.
2.Egy kisebb méretű (18x27 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd elsimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20- 25 percig sütjük.
3.Miután kihűlt, különböző alakzatokat szaggatunk belőle. Ha módunkban áll, szerezzünk be kifejezetten erre a célra gyártott kiszúrót, ami egyből kivágja a bögre peremének a helyét is. Ha nem, oldjuk meg a következőképpen: bármilyen otthon fellelhető kiszúró használata esetén a pohár, vagy bögre (aminek a peremére a sütit tenni akarjuk), anyagvastagságát figyelembe véve a kiszúrt alakzatba egy ennek megfelelő vájatot vágjunk, egy lehetőleg fűrészfogú kiskés segítségével. Ne bánkódjunk, hogy nincs speciális kiszúrónk, mert így sokkal inkább mi magunk tudjuk szabályozni a bögre széléhez mérten.
4.A süteményt kakaóporral, vagy porcukorral is meghinthetjük.

 

 

2. 

Bridget Jones muffin/kuglóf

 

 
  • elkészítés:40 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:175 ℃
  • sütési idő:25 perc
Bridget Jones muffin/kuglóf
 

Hozzávalók

  • Eszközigény:

    keverőtál, kis lábas, habverő vagy robotgép, sütőforma (papírkosarak, a muffin formához)

  • A süteményhez:

    10 dkg puha Rama
    10 dkg porcukor
    1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
    1 mokkáskanál Dr. Oetker Mandula Aroma
    3 tojás
    2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
    15 dkg liszt
    10 dkg étcsokoládé kb. fél centis kockákra vágva

  • a mázhoz:

    10 dkg cukor (kb)
    kék ételfesték
    Rama és liszt a forma kikenéséhez, ha kuglófformában sütjük.


Elkészítés

 

1.A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
2.Ha kuglófot sütünk, kikenjük a formát Ramával és kilisztezzük. Ha muffin lesz belőle, kibéleljük a forma mélyedéseit a papírkosarakkal.
3.A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
4.A tésztát a sütőformába kanalazzuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
5.A cukrot kevés vízzel kikeverjük, és annyi ételfestéket adunk hozzá, amennyire intenzív árnyalatot szeretnénk. (Az ételfesték nem egészséges, de ilyen konyhai mennyiségben nem mérgező, nem hizlal, olcsó, és a segítségével gyönyörű cukrászati remekeket hozhatunk létre.) Ha sűrű a máz, bátran adjunk hozzá kevés folyadékot, ha híg cukrot.

 

3. 

Áfonyás muffin

 
  • elkészítés:10 - 20 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:20-25 perc
Áfonyás muffin
 
 
 
 

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
    6 dkg zabpehely
    2 teáskanál sütőpor
    1/2 teáskanál szódabikarbóna
    2 tojás
    18 dkg cukor
    15 dkg puha Rama
    1 csomag vaníliás cukor
    300 g tejföl (kb. 1,5 pohár)
    25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)


Elkészítés

A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a Ramával, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a tejfölt. A lisztes keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát, és a papírral kibélelt muffin formákba adagoljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

 

4. 

Macaron (házilag)

 

 
  • elkészítés:1 - 30 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:140 ℃
  • sütési idő:15 perc
Macaron (házilag)
 

Hozzávalók

  • 88 g mandulaliszt, finomra őrölt mandula
    160 g porcukor
    72 g tojásfehérje
    30 g kristálycukor
    ételfesték

  • Csokoládékrém töltelék naranccsal

    1 narancs reszelt héja
    150 g étcsokoládé
    50 g tejszín
    50 g narancslé
    35 g Rama

  • Eszközigény

    habzsák
    szilikonos sütőpapír


Elkészítés

 

 
1.A fehérjét közepes fokozaton elkezdjük felverni. Ha már elkezdett habosodni, kisebb részletekben hozzáadjuk a kristálycukrot és félkeményre verjük. Vigyázzunk, ne verjük túl. Akkor jó, ha a habverő végén csőrt képez, de ezt meghimbálva nem cseppen le. Az ételfestéket is adjuk hozzá és a legerősebb fokozaton pár másodperc alatt dolgozzuk össze.
 
2.A felvert tojásfehérjére rázúdítjuk az előre leszitált és összekevert porcukros mandulát.
 
3.Laza mozdulatokkal elkeverjük, akárcsak a piskótatésztát.
 
4.A massza akkor jó, ha egy kiskanállal kiveszünk egy kis részt és az kb. 10 másodperc alatt elterül úgy, hogy eltűnik a kis csúcs a tetejéről. Ha nagyon gyorsan terül túlkevertük. Inkább lassan, de biztosan. Nem fog összeesni a hab amíg tesztelgetjük.
 
5.Ha megfelelő a massza, habzsákba töltjük és a szilikonos sütőpapírra kis halmokat nyomunk. Egy órán át szárítjuk. Ha a felülete megbőrösödött, előmelegített sütőbe 140 fokon 15-20 percig sütjük.
 
6.Ha elkészültek hagyjuk hűlni a szilikonos lapon, vagy sütőpapíron. Ha kihűltek könnyedén leválaszthatóak.
 
7.A csokikrémhez lassú tűzön egy kis lábasban az összes hozzávalót összemelegítjük. Ha az összes csokidarabka felolvadt, hagyjuk hűlni. Amint kihűlt kenhető állagú lesz a krém és ezzel kenjük meg a makik egyik felét, majd összeragasztjuk őket.
 
5. 

Tepsis pizza


  • elkészítés:25 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:220 ℃
  • sütési idő:20-25 perc
Tepsis pizza
 

Hozzávalók

  • A tésztához

    50 dkg liszt 
    2,5 dkg élesztő
    10 dkg puha Rama 
    2 db tojássárgája
    3 mokkáskanál só
    2,5-3 dl langyos víz

  • A feltéthez

    ketchup

    bors
    oreganó
    minden egyéb, amit otthon találunk a hűtőben és szeretünk. Pl.: zöldségek, friss, vagy mirelit, vagy konzerv, száraz szalámi, felvágott, sonka, szalonna, stb.

  • A tetejére

    reszelt trappista sajt és / vagy mozzarella 


Elkészítés

Az élesztőt elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egy rétestészta állagú tésztát készítünk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük. Miután megkelt, egy olajjal megkent 32x35 cm-es sütőtepsiben négyzet alakúra lapítjuk. Megkenjük ketchuppal, majd először a a felvágottat tesszük rá, aztán a nagyobb és az egyre kisebb zöldségféléket. Sóval, borssal és oreganóval meghintjük, majd a tetejét sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 220 °C-on 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.

 6. 

Citrus koktél 4 személyrehttp://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSexi7yLu3z0fcfWbLn9NrBzk3mSdp41ojtwAeavnpVR0Fzbt3n

Hozzávalók: 1 citrom

1 liter narancslé

2 pohár szénsavas víz

4 evőkanál krist.cukor

Elkészítés: A citromot csavard bele a kancsóba és keverd el a cukorral. Ezután öntsd hozzá a narancslét és a szódát. Kevergesd el és fogyaszd azonnal.  KÉSZ

 

 

 Cukorszirup, vagyis limondé alap


Hozzávalók:


  • 5 dkg cukor
  • 1 liter víz
  • 3 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A hozzávalókból sűrű szirupot főzünk, és hagyjuk kihűlni. A hűtőben hetekig eláll, akármikor elővehetjük, ha ízesíteni akarjuk a limonádénkat. Ez az alap a kávézókban kapható drága és finom limonádék titka, tényleg érdemes kísérletezni vele.

 Citromos-narancsos limonádé


 A legjobb házi limonádékHozzávalók: 

  • 3 narancs
  • 3 citrom
  • 9 evőkanál cukorszirup
  • 1 liter víz


Elkészítés:

Facsarjunk ki egy narancsot és egy citromot, majd adjunk hozzá 9 evőkanál cukorszirupot. (Ha nem találjuk elég édesnek, növeljük a mennyiséget.) Öntsük fel 1 liter ásvány- vagy csapvízzel. Vágjuk fel kockára a másik négy gyümölcsöt, és dobáljuk a kancsóba, majd hűtsük le a limonádét. Ha szeretjük, dobhatunk bele mentaleveleket és koktélcseresznyét is, csak még jobb lesz tőle.

 Bodzás limonádé


 A legjobb házi limonádékHozzávalók:

2 citrom leve
4 evőkanál cukor 
4-5 bodzavirág 
1 liter víz


Elkészítés:

Készítsünk klasszikus limonádét vízzel, cukorral és citromlével, majd áztassuk bele a bodzavirágokat. Fontos, hogy a virágokat ne öblítsük le, mert így marad rajta az értékes virágpor. Igyekezzük olyan helyről virágot gyűjteni, ahol a lehető legkevesebb szennyeződés kerülhet rá. Áztassuk a virágokat egy éjszakán át, majd másnap szűrjük át a limonádét, és hűtsük be. 

 Epres-bodzás limonádé


 A legjobb házi limonádékHozzávalók:

  • 10 dkg eper
  • 1 liter bodzás limonádé


Elkészítés:
Az epreket megmossuk, botmixerrel pürésítjük, majd a bodzás limonádéhoz keverjük. 
Kicsit bizarrul néznek ki a lében kavargó eperdarabok, de mindenképpen érdemes megkóstolni, mert nagyon kellemes nyári hűsítő. 

 Zöldalmás limonádé


 A legjobb házi limonádékHozzávalók:

  • 3 evőkanál cukorszirup
  • Fél zöldalma lereszelve
  • fél citrom leve
  • 4 szelet alma
  • 1 liter víz


Elkészítés:
A reszelt almát öntsük le a citrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd tegyük hozzá a cukorszirupot és a vizet. 
Díszítsük az italt vékony almaszeletekkel, és kínáljuk jól behűtve, sok jéggel. 
Ha nem érezzük elég intenzívnek az almát, tegyünk még bele nyugodtan.

 Levendulás limonádé


 A legjobb házi limonádékHozzávalók:

  • 1 evőkanál szárított levendulavirág
  • 2 citrom leve
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 liter víz


Elkészítés:
Ez a „haladóknak” való limonádé, azok készítsék el, akik amúgy is szeretik a levendula aromáját. Forrázzuk le a levendulavirágot 2 dl forró vízzel, és tegyük félre 10 percre. 
Facsarjuk ki a citromok levét, adjuk hozzá a cukrot és a liternyi vizet. Szűrjük le a levendulafőzetet, öntsük hozzá azt is, és tegyünk bele felkarikázott citromot. Jól lehűtve fogyasszuk, úgy élvezhető igazán pikáns íze.




Keksztekercs

keksztekercs.jpg

Hozzávalók:25 dkg háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, kb. 1 dl tej Krém: 15 dkg rama margarin, 10 dkg porcukor - habosra keverve

Elkészítés:Őröld meg vagy törd össze a kekszet, majd add hozzá a cukrot, a vajat és a kakaót. Keverd jól össze, és adj hozzá annyi tejet, amennyit felvesz (kb. 1 dl). Pihentesd 30 percig, utána porcukrozott gyúródeszkán sodord ki. A kinyújtott tekercset megkenjük a margarinos krémmel, majd feltekerjük szorosan. Hűtőben alufóliába tekerve dermedésig hagyjuk, majd utána szeleteljük.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 84
Heti: 196
Havi: 922
Össz.: 379 676

Látogatottság növelés
Oldal: Édes-mézes kicsit kényes ;)
Csajos Világ - © 2008 - 2024 - amazing-life.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »